De virtuele maagband is geschikt voor mensen met overgewicht. Mensen die de hele dag door eten en geen gevoel van verzadiging ervaren, eten door emoties of de drang hebben om iedere dag te snaaien.

De virtuele maagband is een denkbeeldige maagband. Er wordt tijdens de behandeling gewerkt met hypnose. Je onbewuste krijgt de suggesties dat er een maagband is geïnstalleerd, waardoor je op bewust niveau minder gaat eten (kleinere porties), dan je gewend bent en een gevoel van verzadiging optreedt. Je lichaam voelt de maagband werkelijk.

Het effect van de virtuele maagband is gelijk aan die van de werkelijke operatieve maagband. Het voordeel van een virtuele maagband ten opzichte van een echte operatief aangebrachte maagband is, dat je geen narcose krijgt, geen wond, geen littekens, geen pijn en je hoeft niet te revalideren. Ook zijn er geen complicaties zoals: koorts, ontstekingen en dat er iets mis kan gaan tijdens of na een werkelijke operatie.

De resultaten van de virtuele maagband zijn ook aanzienlijk hoger dan de werkelijke maagband.

Dit is een behandeling van vier sessies van 60-90 minuten.

De investering bedraagt 162 euro (vrijgeseld van BTW) per sessie en dient op de dag van de sessie vooraf per pin worden voldaan. Kies je voor een traject van 2 maanden, dan betaal je vooraf 625,00.

Tijdens de eerste sessie wordt er een uitgebreide intake afgenomen om te achterhalen wat jouw doel is om af te vallen, wat je tot nu toe allemaal hebt uitgeprobeerd, wat de oorzaak is van je eetpatroon en natuurlijk hoeveel kilo je wilt afvallen. Het is heel erg belangrijk om het probleem in kaart te brengen. Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op voor de overige drie sessies.

In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geïnstalleerd. Afhankelijk van je eetprobleem, wordt er naast de installatie van de virtuele maagband ook een probleem aangepakt tijdens de sessie. Tot slot krijg je een werkboek, tips en Mp3 (zelfhypnose) mee, waarmee je aan de slag kan gaan voor de komende periode.

In de derde en vierde sessie gaan we verder opzoek naar de oorzaak van je overgewicht.

Vaardigheden leren in de ontwikkeling van minder negatieve en schadelijke gedachten, en het vervangen van vermijding door toenadering. Een verschuiving in je denkpatronen brengen.