Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Het gaat hier dan om het toepassen van verbeelding en suggestie in een rustige, kalme toestand met het accent op reflectie en communicatie.

Zelfs jij hebt ooit een trance achtige toestanden meegemaakt: ergens helemaal in verdiept geweest, zoals: tijdens het lezen van een boek of tijdens het kijken naar een film.

Het verschil tussen trance en hypnose is de doelgerichtheid. Bij hypnotherapie wordt de trance opgeroepen voor een doel, de therapeutische begeleiding.

Hoe zien de sessies eruit?

De eerste sessie is een intakegesprek om te horen wat jij als probleem ervaart en wat je doel is.

Na het gesprek vertel ik wat jij nodig hebt qua therapie. Besluiten we beide om verder te gaan, dan krijg je van mij een behandelovereenkomst. De tweede sessie krijg je jouw behandelplan en nemen we het samen door, als jij het een geschikte behandelplan vindt dan starten we hiermee.

Wanneer kan Hypnotherapie worden ingezet?

Hypnotherapie kan worden ingezet om zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten te verminderen of op te lossen. Belangrijk zijn ook het versterken van positieve gevoelens, het herstellen van contact met innerlijke kracht, het verbeteren van prestaties en het opnieuw leren genieten.

Bij welke klachten kan hypnotherapie worden ingezet?

Hypnotherapie is aangetoond werkzaam bij een breed scala aan problemen. vooral bij vage en onbegrepen klachten, zoals bij leegte, matte of verdrietige gevoelens, diffuse angsten en zeurende pijn. Bij psychosomatische klachten, conversie en lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten kan hypnotherapie zelfs de beste keuze zijn.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is vrijwel voor iedereen geschikt. Slechts een zeer klein percentage mensen zijn niet trance gevoelig, en dan is gesprekstherapie de aangewezen keuze.