Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Het gaat hier dan om het toepassen van verbeelding en suggestie in een rustige, kalme toestand met het accent op reflectie en communicatie.

Je komt in contact met je onbewuste waardoor je bewust wordt van de onverwerkte emoties, gevoelens en negatieve overtuigingen. Je vindt je eigen kracht terug door verwerking van oude onopgeloste pijn. Hierdoor krijg je weer de regie over je leven. Nieuwe inzichten waarmee je meer keuzevrijheid ervaart in je dagelijkse leven wat ervoor zorgt dat ook je gedrag veranderd. 

Hypnotherapie is een zeer effectieve en doelgerichte methode met snel en blijvend resultaat. 

Hypnotherapie is een op zichzelf staande vorm van therapie. Het is onderdeel van de ge├»ntegreerde geneeskunde en wordt wel alternatieve geneeskunde genoemd. Het kan een waardevolle ondersteuning zijn van de reguliere geneeskunde. 

  

Hoe zien de sessies eruit?

De eerste sessie is een intakegesprek om te horen wat jij als probleem ervaart en wat je doel is.

Na het gesprek vertel ik wat jij nodig hebt qua therapie. Besluiten we beide om verder te gaan, dan krijg je van mij een behandelovereenkomst. De tweede sessie krijg je jouw behandelplan en nemen we het samen door, als jij het een geschikte behandelplan vindt dan starten we hiermee.

Wanneer kan Hypnotherapie worden ingezet?

Hypnotherapie kan worden ingezet om zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten te verminderen of op te lossen. Belangrijk zijn ook het versterken van positieve gevoelens, het herstellen van contact met innerlijke kracht, het verbeteren van prestaties en het opnieuw leren genieten.

Bij welke klachten kan hypnotherapie worden ingezet?

Hypnotherapie is aangetoond werkzaam bij een breed scala aan problemen. vooral bij vage en onbegrepen klachten, zoals bij leegte, matte of verdrietige gevoelens, diffuse angsten en zeurende pijn. Bij psychosomatische klachten, conversie en lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten kan hypnotherapie zelfs de beste keuze zijn.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is vrijwel voor iedereen geschikt. Slechts een zeer klein percentage mensen zijn niet trance gevoelig, en dan is gesprekstherapie de aangewezen keuze.