Hirudo therapie (de bloedzuigertherapie)
Dit is een traditionele behandeling in de moderne geneeskunde, hierbij wordt gebruik gemaakt van medische bloedzuigers: Hirudo verbana- medicinals- en orientalis) deze bloedzuigers zijn gecertificeerd en komen uit bloedzuigerkwekerij Biebertal (Duitsland). De therapeut die deze behandelingen uitvoert is door Duitse artsen en deskundigen van het Biebertal Blutegelzucht instituut opgeleid en officieel gecertificeerd om de bloedzuigtherapie toe te passen. Zij werkt met Hirudo medicinals. De natuurlijke combinatie van werkzame bestanddelen van de bloedzuiger is uniek. Deze actieve ingredi├źnten helpen bij een groot aantal ziekten met stoornissen in de bloedsomloop of pijnlijke ontstekingen in de gewrichten.

De behandeling
De behandeling kan altijd afwijken maar meestal duurt het ongeveer tussen de 60-90 minuten. Afhankelijk van je aandoening is een behandeling vaak voldoende. De bloedzuigers worden op bepaalde punten van je lichaam aangebracht (hangt van je klacht af) dit is pijnloos. De eerste 15 min scheidt de bloedzuiger pijstillende stoffen uit. Tussen de 15- en 90 minuten die daarop volgen geeft de bloedzuiger werkzame stoffen af in de huid. Als de bloezuiger vol zit, dan valt deze vanzelf af. De wondjes blijven nabloeden, waardoor deze goed afgedekt zullen worden door de therapeut. Het gewenste effect treedt vaak onmiddelijk na de behandeling op en kan maandenlang aanhouden.

Afhankelijk van je pijn en aandoening wordt er met de therapeut een behandelplan opgezet en een vervolg afspraak gemaakt.


Aandoeningen waarbij Hirudo toegepast kan worden
Hoge bloeddruk, Spataderen, pees- en carpaal tunnelsyndroom, reumatische aandoeningen, middenoorontsteking, oorsuizen, steenpuisten, abcesse, acute- en chronische pijn in de gewrichten en bij doorbloedingsstoornis na huid- en weefseltransplantatie.

Sluit Menu