Cupping therapie is een eeuwenoude therapie en wordt voornamelijk gebruikt in de oosterse geneeswijze. Het is een behandeling die wordt toegepast om je lichaam te ontgiftigen en verlicht de blokkades in je lichaam. Je spieren en huid worden goed doorbloed waardoor je lichaam eenvoudiger de afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Je hebt drie soorten cupping behandelingen die worden toegepast.

Dry- cupping

De glazen cup wordt verhit door een klein vlammetje en wordt op het huid geplaatst, waardoor er vacuum ontstaat en de cup op het huid blijft zitten. Deze methode wordt vooral gebruikt bij spierpijn, verkoudheid, nek- rug en schouderklachten.

drycup
Wet-cupping (Hijama- en of Hacamat)

Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunststofcups die eenmalig worden gebruikt. De cups worden geplaats op de huid en wordt vacuum getrokken. Hierdoor worden de meridianen ontdaan van stagnaties en zorgt dit voor een sterke doorbloeding in je lichaam. Daarna wordt de cup verwijderd en wordt er met een prikpen geprikt, vervolgens wordt de cup weer op de plek gezet en wordt weer vacuum getrokken, waarna er wat bloed vrijkomt.

Contra- indicaties: zwangere vrouwen, mensen met ernstige hartproblemen, bloedingen en vrouwen die in hun menstuatie periode zitten.

cmess
Cupping massage

Door te masseren met cups op de huid wordt het lichaam ontgiftigd en komen de blokkades vrij in het lichaam. Cupping massage wordt ook toegepast om plaatselijk slanker te worden en cellulites te behandelen o.a.: benen, billen en buik massage.

De therapeut is opgeleid om cupping therapie uit te voeren.

Let op de behandelingen zijn een aanvulling op de reguliere behandelingen, mocht er klachten of aandoeningen zijn dan wordt er aangeraden eerst contact op te zoeken met uw arts.

Sluit Menu